Koledzy, moja żona znów przytruwa mi na temat zakupu Vana (wkrótce wakacje, weekendowe wycieczki, itp.). A musi taki Van być duży, mieć stoliki dla tylnych siedzeń, 7 miejsc i odsuwane drzwi boczne. Właściwie wybór jest mały... Co myślicie wiec o autach jak w temacie?
Na przykład takich: http://otomoto.pl/peugeot-807-bezwyp...C18505348.html (raczej nie ma FAP-u) lub takich: http://moto.allegro.pl/peugeot-807-2...573761361.html (lubi toto LPG?) (TO JEDYNIE PRZYKŁADY - NIE KONKRETNE OFERTY)
Ewentualny zakup któregoś z czworaczków to lepszy pomysł niż Grand Voyager?
Budżet to tak około 25kzł.
PS: co to znaczy: "Sprzedaję wyłącznie na pełną fakturę Vat" albo "Cena netto, VAT od faktury"?
Ja bym żadnego peugeota na pewno nie kupił. Jeśli już do 25tys cenowo celujesz to raczej proponowałbym forda galaxy albo właśnie voyager'a. Zawsze możesz zobaczyć w necie opinie na temat ww samochodów i się zdecydować. Zależy też czy samochód będzie ''na wyjazdy'' czyli dodatkowy czy będzie w stałej eksploatacji.
tylko nie ma skóry. Auto ma 7 miejsc, jest bardzo duże w środku, jako tako się odpycha, ma też instalacje brc sekwencje, więc spalanie ujdzie. Jedyna wada tych pojazdów, to skrzynia biegów, tzn. trzeba z nią się delikatnie obchodzić, i nie szaleć "sportowo" pojazdem. Wtedy posłuży długo i szczęśliwie, zresztą zawieszenie bardzo przyjemne nie pozwala na sportowe szaleństwa. Brat nie ma problemów z autem. Silnik ma łańcuch rozrządu, więc problem paska odpada. Polecam. Odradzam natomiast te pojazdy z 2.5 turbodieslem. Koło mnie taki jeździ, pierdzi i kopci jak lokomotywa.
Koledzy, taka jedna bardzo ważna uwaga: mi się Vany nie podobają i tak naprawdę to ja nie chcę takiego wozu... No i takowy Van nie byłby zamiast Ave, tylko jako 2-gie auto (ja muszę mieć wóz, na którym mogę zawsze(!) polegać)
Moim obecnym marzeniem jest Honda Accord - ale żona sie nie godzi na taki zakup (nie ukrywam, że to moje marzenie jest dość częstym powodem "kłótni" w moim domu :szeroki_usmiech ) - uwaza, że Ave jest ładniejsza i lepsza :?:
A ja z kolei mam taki perfidny plan, ze może kupiłbym jej (za stosunkowo niewielkie pieniądze) jakiegoś Vana (spełniającego jej warunki wymienione w pierwszym wpisie: przesuwane drzwi, stoliki, 7 miejsc, itp.) - ona po jakimś czasie by go znienawidziła - i wtedy sprzedałbym w cholerę tego "ałtobusa", Ave i w końcu kupiłbym coś, co mi się podoba...
Agamek12, lepiej się dogadać i kupić coś co nie będzie się psuło Moje typy to grand z gazem, albo sharan/alhambra/galaxy tdi. Zanim brat znalazł granda też chciał vagowskiego vana tdi. Doszliśmy do wniosku w trakcie poszukiwań, że najlepiej wyposażony w cenie jest z tej rodziny ford galaxy. Najlepsze wersje to według mnie: poczciwa, niezawodna 90 stka na pompie, 115 km (pompowtrysk - tu masz już skrzynię 6 biegowa) lub 130 (też 6 gangów,tego najciężej znaleźć) i w galaxy jest też bardzo dobry i niezawodny silnik zetec 2.3 16v, dynamiczny i oszczędny (brat miał go w scorpio, naprawdę dobry motor), w innych z rodziny nieoferowany. Zapodajesz sekwencje i auto godne polecenia jak powyższe tdi.
coś takiego:
U nas przez dwa lata była Kia Carnival, ogólnie niezłe autko.
Na plus: komfortowo się tym jechało i nawet dosyć żwawo, blacha w ocynku, stoliki w fotelach (można nawet złożyć fotele środkowe i wtedy mamy duże stoliki), wydaje mi się, że są dosyć tanie.
Minus: mały bagażnik jak są wstawione wszystkie fotele, silniki CRDI co do których nie mam przekonania, chociaż u nas problemów nie było (poza tym, że po półtora roku eksploatacji wyskakiwał ciągle błąd spalania stukowego).
Z tego co zauważyłem to niewiele się różni od Grand Voyagera.
Usługi tokarskie, frezarskie
Zabezpieczenia na zbiorniki paliwa do samochodów ciężarowych.
sew1981, chciałem Galaxy, nawet oglądałem takie '04 2.0i z polskiego salonu od pierwszego właściciela (mój konik), kosztyjące nawet poniżej wspomnianej granicy i w baaaaardzo przyzwoitym stanie - ale szanowna "pierwsza" stwierdziła, ze drzwi przesuwane to warunek konieczny i niezbędny... "Trojaczki" więc odpadają...
Dobra, wystawiam bluzkę na Allegro, bp znów się "pogniewam" z małżonką...
walisz ciemne szybki na tył i masz dobry rodzinny dupowóz na dalekie trasy. Kiedyś sporo latałem t4 i to naprawdę dobre wozy, z dobrymi motorowniami. Nawet chodzi opinia, że dużo lepiej wykonane niż t5. Wygląd to kwestia gustu. A siedzenia można z czasem podmienić, albo poszukać caravelli ze stolikami w środku.
Polecam
sew1981, ten, którego pokazałeś na Alle(...) wisi już pewnie z rok - pamiętam że zobaczyłem go po raz pierwszy tuż po tym, kiedy kupiłem 01 '04. Poza tym nie lubię kupować auta starszego niż 6-7 lat, a takie Multivany są dla mnie stanowczo zbyt drogie...
A może Mazdę MPV - wygląda całkiem fajnie, znajomy miał i bardzo sobie chwalił. Miał 2.0 diesla 136KM i wg G-Techa 100km/h robił w 10,5s i to powtarzalnie.
Przykładowa:
Udesky, za mała... Moja ślubna musi "mieć" maxi rozmiar... :diabelski_usmiech
Właśnie przed chwilą miałem okazję obejrzeć (co prawda tylko z zewnątrz) Fiata Ulysse - kurczę, fajnie wygląda środek z tapicerką w kolorze niebieskim z weluru (pluszu?) w grafitowym nadwoziu... Ale Grand Voyager jest jednak większy...
Komentarz